Voedingsmiddelen industrie

Bent u werkzaam in de voedingsmiddelen industrie? Dan heeft u ongetwijfeld te maken met strenge eisen op het gebied van hygiëne. U bent daarom veel tijd kwijt aan het schoonmaken van machines, werkruimtes en koelingen. MMendroogijsreiniging neemt u deze werkzaamheden graag uit handen. Wij werken snel en zorgen ervoor dat alles perfect schoon wordt. Omdat droogijs reiniging nog niet bij iedereen bekend is, vertellen wij u hier graag meer over:

Droogijs en de voedingsmiddelen industrie

Droogijs is de vaste vorm van kooldioxide. Om er droogijs van te maken, moet het gas kooldioxide eerst onder hoge druk afgekoeld worden. Hierdoor wordt het vloeibaar. Door de druk vervolgens te verlagen, verdampt het gas en blijft er een vaste ‘korrel’ over. Deze korrels hebben een temperatuur van -78 graden. Nu wordt het droogijs, koudijs of koolzuursneeuw genoemd. Droogijs is een natuurproduct en bevat geen chemische stoffen. Juist voor de voedingsmiddelen industrie is droogijsreiniging ideaal. Uw machines en koelingen kunnen ter plaatse gereinigd worden zonder ze te demonteren. Ook werkt droogijs schimmeldodend en beschermt het tegen vorming van nieuwe bacteriën.

Hoe werkt het reinigen met droogijs?

Het droogijs wordt met behulp van een droogijsstraalmachine op het te reinigen oppervlakte ‘gespoten’. Zodra de koude korrels met een voorwerp in contact komen, lossen ze op. Het vuil wordt enorm snel afgekoeld waardoor het krimpt en eenvoudig te verwijderen is. Soms komt het vanzelf los van het voorwerp. Na het reinigen blijft er geen restproduct achter zoals bij het ‘oudere’ zandstralen. Droogijs is zacht voor uw machines en krast niet. Doordat het gifvrij is, ‘bijt’ het niet in oppervlakten en reageert het niet op chemische stoffen. Droogijs is kleur-, geur- en smaakvrij.

Voordelen droogijs in voedingsmiddelen industrie

MMendroogijsreiniging is mobiel en kan bij u langs komen om uw machine, koeling of werkruimte te reinigen. Gemakkelijk voor u en een kleine moeite voor ons. Doordat droogijsreiniging een relatief snelle methode is, heeft u weinig uitval van machines. Uw machines hoeven bovendien niet gedemonteerd te worden. Zo gaat uw productiviteit omhoog. Bij het reinigen van een machine zorgen we er voor dat de omgeving niet ‘smerig’ wordt. We pakken de machine zodanig in dat het vuil eenvoudig door ons verwijderd kan worden. U ondervindt zo min mogelijk hinder van het reinigen met droogijs.

Contact

Wilt u meer weten over MMendroogijsreiniging? Of wilt u direct een afspraak maken voor het reinigen met droogijs? Neem dan gerust contact met ons op.

MMendroogijsreiniging
Martijn Jansen

Bezoekadres
Nieuw Amsterdamseweg 68 F
7761 PC Schoonebeek
T: 06 20 81 99 80
E: martijn@mmendroogijsreiniging.nl

Postadres
Postbus 39
7760 AA
Schoonebeek