Droogijs

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: droogijs. Maar wat is droogijs en waarvoor wordt het gebruikt? Op deze pagina vertellen wij u alles wat u moet én wilt weten over droogijs.

Wat is droogijs?

Droogijs wordt ook wel koolzuursneeuw of koudijs genoemd. Het is de vaste vorm van kooldioxide. Onder hoge druk wordt het koolstofdioxide gas afgekoeld totdat het vloeibaar is. Vervolgens wordt de druk verlaagd waardoor een gedeelte van de vloeistof verdampt en er bevroren kooldioxide overblijft.  Het resultaat: droogijs.

Waarvoor wordt droogijs gebruikt?

Droogijs wordt gebruikt om te koelen en te reinigen. Maar droogijs wordt ook gebruikt voor special effects in bijvoorbeeld het theater om laaghangende nevel te creëren. MMendroogijsreiniging gebruikt droogijs, zoals onze naam al doet vermoeden, om te reinigen.

Waarom reinigen met droogijs?

Droogijs is een natuurlijk product en veilig om mee te werken. Droogijs is gifvrij en het brandt niet. En wat ook weg belangrijk is, is dat droogijs schimmeldodend is en dat het vorming van nieuwe bacteriën tegengaat. Ook reageert droogijs niet op chemische stoffen. Droogijs heeft geen smaak, kleur of geur. Als droogijs verdampt, blijft er niets achter, ook geen water zoals bij ‘normaal’ ijs. Vandaar dan ook de naam droogijs. Droogijsreiniging kan op bijna alles worden toegepast. Deze moderne reinigingsmethode heeft daarnaast veel voordelen ten opzichte van het ‘oudere’ zandstralen. Er blijft namelijk geen restproduct achter na het schoonmaken.

Hoe werkt het reinigen met droogijs?

Wij gebruiken een speciale machine voor het reinigen met droogijs, de droogijsstraalmachine. Deze machine maakt gebruik van persluchtstroom. Hierdoor wordt het droogijs met een grote kracht op het verontreinigde oppervlak ‘gespoten’. Doordat droogijs erg koud is (-78 graden Celsius) zorgt het ervoor dat het vuil snel afkoelt en krimpt. Het vuil laat hierdoor makkelijk los. Zodra het droogijs het oppervlak raakt, wordt het droogijs omgezet in gas. Dit gas zorgt voor een liftende kracht die het vuil verwijdert. Bekijk eens de foto’s en zie het resultaat. U zult versteld staan hoe schoon alles wordt met behulp van droogijs.

Contact MMendroogijsreiniging

Heeft u vragen over het schoonmaken met droogijs of wilt u  direct een afspraak met ons maken? Neem dan contact op. U kunt ons bereiken via 06-20819980 of stuur een mail naar martijn@mmdroogijsreiniging.nl.

MMendroogijsreiniging
Martijn Jansen

Bezoekadres
Nieuw Amsterdamseweg 68 F
7761 PC Schoonebeek
T: 06 20 81 99 80
E: martijn@mmendroogijsreiniging.nl

Postadres
Postbus 39
7760 AA
Schoonebeek